Annons:
Läst 149 ggr
Condor
2022-01-14 12:33

Vaccinmyt

En av vaccinmyterna som sprids ut är att mRNA vaccinet inte är säkert för att man inte tog sig den tiden som i vanliga fall behövs för att utveckla ett Vaccin och att det inte är tillräckligt testat. Det gick så att säga för snabbt för att vara en pålitlig medicin. Vaccinskeptiker hänvisar till att det som i vanliga fall tar 10 år gick nu på bara ett år. De sprider ut att vi är försökskaniner för en ny osäker medicin och att det inte finns långtidstester.

Detta är en ytlig betraktelse av saken och vem som tittar djupare ser att detta av följande anledningar är fel.

  1. Det forskades på mRNA teknik redan sen 90-talet och i början på 2000 talet gjorde man tester med mRNA Vaccin mot andra sjukdomar. När pandemin bröt ut låg forskningen som behövs för att tillverka ett mRNA Vaccin mot covid redan färdig på bordet.

  2. En av anledningarna till att det i vanliga fall går mycket långsammare är ekonomiska begränsningar. Det kostar mycket pengar att tillverka Vaccin och att göra alla tester och studier som krävs. Eftersom läkemedelföretag även tillverkar andra saker än Vaccin, använder man sig av de ekonomiska resurserna även för andra läkemedel. Men i det här fallet fick företagen ekonomiskt stöd av EU. EU betalade så att säga redan i förväg för vaccinen som de beställde och vaccinet mot covid hamnade på plats 1 på prioritetslistan.

  3. I vanliga fall går det till så här att när ett Vaccin testas, att företaget gör alla tester och studier om krävs och när all fakta är färdig skickas resultaten till EMA, som först då går igenom faktan. Men i det här fallet överförde företagen resultaten till EMA med rolling review. Det betyder att så fort en test var färdig, skickades faktan till EMA och under den tiden som EMA går igenom faktan fortsätter företagen med de andra testerna. EMA prioriterade att gå igenom den faktan framför alla andra mediciner som tillverkades. På det här viset vinner man flera år.

  4. Tillverkningen av ett mRNA Vaccin går mycket snabbare för att man inte behöver odla fram virus i hönsägg eller cellkulturer. Man kan tillverka det på ett enklare och snabbare sätt.

  5. Vaccinet testades i 3 faser precis som alla andra mediciner. Man använde sig till och med av betydligt fler deltagare än vad som krävs. Eftersom det alltid kan förekomma att det finns beverkningar som är så ovanliga att de bara förekommer på t.ex. en av miljoner, gick vaccinet sen i fas 4. Fas 4 är när det kommer ut på marknaden samlar man in all fakta om biverkningar hos miljoner människor. Aldrig förr har man vaccinerat så många människor med ett Vaccin som i det här fallet och faktan visar att vaccinet är säkert och att svåra biverkningar är mycket ovanliga.

  6. Långtidstester som vaccinskeptiker säger att de saknas är en helt annan sak än vad som krävs för vacciner. Långtidstester gör man t.ex. på mediciner som man tar varje dag över länge tid. Vem som t.ex. tar hjärtmediciner, blodtrycksänkare, smärtmediciner, blodförtunnare och annat kan få saker som t.ex. magsår, hjärnblödningar efter ett par år om han tar medicinen varje dag. Därför behövs det långtidsstudier, där personerna tar medicinen varje dag över en längre tidsperjod. Ett Vaccin tar man inte mer än 1-3 ggr. om året och efter ett par veckor finns det inget ämne av vaccinet kvar i kroppen som skulle kunna orsaka biverkningar längre fram i tiden.

Vid en djupare betraktning av faktan kommer man fram till att vaccinmyten som sprids ut inte stämmer.

Annons:
johan
2022-01-14 14:00
#1

Jag håller just nu på att läsa den här boken om Crispr, RNA och vägen dit. Väldigt intressant.

https://www.amazon.se/-/en/dp/1398502316/

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Condor
2022-01-19 14:50
#2

Jag poppar upp det här inlägget, för att den här myten just diskuteras i en annan tråd.

Moon AppleGrey
2022-01-19 23:18
#3

Ja… att de (som sprider desinformation alltså) aldrig ledsnar. 😔


'We're All Mad Here'
Alice's Adventures in Wonderland


Värd för Musik, Sagan om Ringen & Återbruk.
Medarbetare på Hår, Medeltiden, Te, Träning & Vikingar

"If only I could be a merman" / Billy 🧜‍♂️

Upp till toppen
Annons: